What a day

Körde ett snabb pass på jobbet och sedan har jag ägnat mig åt andra aktiviteter! Tanken var att jag skulle ha två dans pass.. Då upptäcker jAg alldeles innan att turbo har tuggat sönder mina hotpants, så som straff tog jag på mig mina löpartights och snabba skor och begav oss till sidsjön på intervall träning. I och med att turbo Har tappat lite kondition så fick vi varva gå med spring!

Turbo är så rolig för ni vet själv hur soffan kan se lockande ut när man ska ta sig ut, att man alltid finner anledningar till att slippa träna. Så är turbo 24/7 bara när det gäller kondition nu efter att han gjorde illa tassarna. Men nu är vi på gång igen! Det är så roligt att se turbo springa bakom en eller försöka springa om, hur han flåsar och man tror att han ska dö men egentligen så är han så himlans lycklig och ropar nästan - tack mamma att du tog med mig ut! Fan vad härligt!!!!! Det är ju precis den känslan man får när man faktiskt har tagit sig runt löpspåret eller till gymmet osv. Tubbe ser så lycklig ut och busar runt och gosar med mig när jag stannar för att överösa honom med pepp och beröm!:)

(Turbo gillar sin nya plats, dyna borta =hundsäng)


Tålamod

Nej! Jag kunde inte hålla mig längre. Mina 501 original shrink to fit brallor som jag köpte i december blev ju knappt använd eftersom dom var så stor för 28" så nu äntligen tog jag tag i dom och sandpapprade dessa ist. Egentligen ska man använda dom 1år innan första tvätt men ja, fy på mig. Vill ju bara kunna använda dom eftersom dom är då jävla snygga!!!

Så in i tvätten på 60 grader och provade i morse, längden blev klockren och benen smala och bra, men rumpa blev lite stort så nu kör jag 95 grader tvätt och håller tummarna för att dom inte ska bli för små :0 då dör jag!!! Hoppas tvätten hinner bli klar innan jag åker på jobbet kl 13 bara!!!! Så hinner jag sträcka benen osv :)


Vår mys

#englishbulldog cozy


Lyx fredag

Idag spice(a) vi till det med lunch på delicerano, en sväng till sport butik och köper löpartights, hittar snygga klackar till mig och far på Ica maxi och stor handlar! Har även tankat min bil, vilket betyder, fattiglapp nu då!!!!

Men vi har ju lite levnadsstandards så vi satt oss på balkongen och åt rökta räkor med Aioli!!!! Nomnomnom inte tokigt!


På byn

Vad härligt väder! Perfekt att vara ledig idag. Vi tog sov morgon, sen betalade ju räkningar ett absolut måste den 25 så man inte bränner dom på små saker! Sen åkte vi på arken och köpte tubbe mat, provade en klövje väska och turbo hann kissa på golvet -jag tar över nu sa han. Pinsamt, men personalen var inte överraskad, dom var van.

Sen blev det lite andra ärenden och nu sitter i vi bunsta och dricker kaffe i solen! Turbo och jag tog en promenad i skogen förut och tränade inkallning. Gick helt okej, han va lite ofokuserad eftersom de va så mycket som tinat fram under snön och roligt att springa runt. Men de gjorde inget.

Turbo älskar gräs så delar med mig av ko bilderna


8-10-20

Två lång arbetspass på 10-20 och 8-20. Inte någon tid till att träna turbo som vi brukar! Så nu på en liten promenad så körde vi lite lättare övningar som inkallning, avstånd och tystlystring(sitt och ligg utan ord, kroppsspråk bara) gick super! Turbo vill ju så mycket och har en enorm energi som exploderar när han inte få göra av med den, då skäller han och springer och Tuggar på saker och är vaken på natten och härjar. Tubbe behöver motion och mental stimulering! Som alla hundar bör få! Så här trött är min lilla grabb efter 15minuters övnings pass! Nu zzzzZzzz snarkar han vid mina fötter...


Hälsan först

Så bör det vara men på senast känns det som att det blivit mycket jobb! Turbo har fått tagit en liten paus från träningen. Så bi kör bara lite roliga övningar hemma på kvällarna!

Hittat massa gotta och tips som jag ska försöka mig på när de gäller hälsa och träning


Voff!

Jag nu tycker är bra befäst hos Turbo är sitt och ligg i de flesta situationer, även att ligga på avstånd.
 
Så vad vi gör nu är att träna på trygga ryggsäcken, detta var en sak som vi gjorde när vi var på valpkurs med Turbo och jag minns hur frustrerad han var för han ville fram till de andra valparna och han gnydde och ålade sig i famnen, det var SÅ tråkigt poängterade Turbo. Redan då kände jag att - Ååååh fan vad jobbigt, vad ska jag göra?!
 
Svetten lackades i pannan och jag blev alldeles varm och frustrerad och det kände ju så klart Turbo av, då var det inte lättare att ta det lugnt när mamma var orolig. De andra i gruppen hade ju också valpar och visste ju hur det kunde låta, men man vill ju liksom inte ''störa'' andra. Här är en situation dä jag tyckte att hon som tränade oss och gruppen kunde ha varit mer tydlig om att jag skulle ta det lugn, bry dig inte. Men det va svårt när dom andra ägarna gav mig blickar och ömkade Turbo som skrek i min famn. Klart han inte har lärt sig att ta det lugnt!
Det tränaren skulle sagt var - Ta det lugnt, andas, det är en valp och dom låter så här i bland. Ni andra får stå ut och det är bra Träning för era andras valpar att få ta det lugnt i lite störning. Ingen får låta eller titta på Turbo först han är Tyst och lugn. Natalie, det är absolut ingen fara, han kommer snart att lära sig att vara lugn.
 
Men detta är inget jag kan göra något åt nu, det är ara att börja om. Men detta med trygga ryggsäcken kom jag inte att lägga så mycket vikt på först här om dagen. När vi var på promenade med Jons familj och drack kaffe så tycker Turbo det är så sjukt tråkigt att bara sitta och inte få någon uppmärksamhet, så då sitter han och bjäbbar och bitch gnäller vid fötterna och pockar på en uppmärksamhet. Detta är oerhört jobbigt när vi precis gått en timme för att en bebis ska somna och Turbo väcker honom på en sekund. SÅ även om jag vet att Jons famil bryr sig så blir man väldigt tafatt, försöker med -TYST! (Han har ingen aning om vad det betyder, mer än att - mamma blir upprörd och hon ger mig uppmärksamhet så vi skäller lite till!)  man provar putta honom, lägga honom, nyper honom i kinden. Håller i honom, skakar honom, ställer sig över och är ''dominant'', visar att jag är ledaren. Bullshit, det funkar inte, han har ju fått mig att göra allt han vill jag ska göra, Jag pratar med honom och tar på honom. Jag vet ju om detta, så varför gör jag det?!
 
Så jag skriver till en vän som är duktig på hundlydnad och jag ber om tips, vad kan jag göra. Det kändes som en enorm lättnad när hon säger att hennes Amstaff var likadan förut. Jag var inte ensam.... Så hon tipsade på att Klicka och belöna när han drar efter andan för att skälla mer(Detta är då positiv inlärning). Detta är väl beprövat hos oss och det känns mer som att han blir värre och ska ha mer godis. Vi har även provat ge honom en uppgift men detta funkar bara en liten stund. Så hon säger att jag får prova med att ta ut honom ur rummet och stänga för med grind(Detta är då negativ inlärning och straff utan att vara hårdhänt med honom) min vän sa en sak som var så sant och det är att Bully/terrier raser är atention whores, dom dör inombords när man ignorerar dom.. och det är mycket därför han skäller när man fikar med andra, han får ingen uppmärksamhet. SÅ nu ska vi vara snabb med att hä ut honom ur rummet och släppa in honom när han är tyst, belöningen blir då att få vara med. Vi provade det här igår hos min syster och ja, han blev väldigt ledsen, så han kom smygandes tillbaka sedan och buffade på mig, jag lägger mig här bredvid dig mami. Men efter en stund så blev det ett bjäbb till, så det blir till att nöta nöta så får vi se om detta fungerar. Men so far känns det som att det här fungerar bättre än den första positiva inlärningen. ( jag föredrar faktiskt att inte använda mig av någon bestraffning alls men i detta läge så får det bli hårt mot hårt. Skäller man så får man inte vara med och man blir ignorerad. Tråkigt.)
 
Annars så håller vi på att jobba med att ta bort ordet NEJ från denna familj när det gäller Turbo (FY och alla andra konstiga negativa orde har vi aldrig använt oss av) Jag vill ha en hund som vågar göra misstag och vågar prova nysa saker och får göra fel iband, men gör han ''fel'' så skiter jag i det, vi börjar om och gör uppgifterna han få, lite lättare. Vi bryter ner uppgiften i mindre bitar och tar lite i taget. Det känns som att detta har fungerat väldigt bra för Turbo och han tycker att det är super kul!
 
Måste bara få avsluta med att, idag när vi tog en promenad så kom en kungspudel mot oss, vi gick på sidan och satt oss cirka 2m från när dom gick för bi, jag höll slackt koppel och klickad när Turbo tittade på hunden, han titta på mig, hämtade godis och lekte helldre med mig än att följa efter hunden! Det går framåt, vi jobbar med hundmöten så ofta vi kan. Ofta följer vi efter eller springer i kapp andra hundar så vi kan möta dom runt ett hörn eller så. Från att ha vänt och gått åt ett annat håll när vi såg hundar så VILL vi möta dom nu, det är ju så roligt!!
 
 

Mixing

Blogg.se appen är som vanligt ur funktion så det blir att man drar sig för att blogga när alla bilder är på telefonen! Men nu har jag tagot mig en omväg och mailat en del bilder till mig själv så jag kan publicera här.
 
Här om dagen tog vi en mysig promenad med Jons syster, pappa och lilla Alve. Turbo och Lucy var så klart med! Vi tänkte ta en sväng runt sidsjön men där var det så oerhört mycket slask och svårt att ta sig fram med barnvagn och spring skor, så vi tog en vinglig väg runt södermalm istället och avslutade med en härlig kopp kaffe i solen hos Linn och Alve.
 
 
Igår blev vi bjuden på årets första grillning!!!! Nomnomnom:) Åker oftare till min syster när detta serveras ;) hehe
 
 
 
 

17 april 2010-2013

Jag och Jon firar 3år idag! Tänk att tiden har gått så fort?!

Allt började ju egentligen från 2008/2009, jag var ju inte alls särskilt förtjust över whitetrash Jon som konstant sågs med en cigg eller öl i handen och kallades för mötley.... Han hade långt blont hår och full med tatueringar. Men något jätte konstigt måste ha hänt juldagen 2009 då han kom hem från Norge. Jag såg han på krogen och började prata med honom, kvällen slutade med att han kysste en annan tjej och hade ingen aning om att jag faktiskt flirtade med honom... Trög. Så vi började snacka på msn och mmsa roliga bilder på våran vardag till varandra och ändå fattade han inte att jag var förtjust! Nyår mot 2010 så skulle Jon ringa mig och säga "Mao mak mao" på tolv slaget (betyder= jag är jätte full, på thai). Inget samtal kom. Han förstod fortfarande inte att jag var kär i honom.

Någon månad senare tog vi en kaffe på stan, jag brände tungan, missade bussen hem så Jon körde hem mig om jag klippte honom och bjöd på kladdkaka. Det gjorde jag förstås! Efter det så var vi fortfarande bara vänner, när min kära barndomsvän Sofie fyllde år den 10 mars så fick jag äntligen min första kyss! Båda två hävdar att det var ena parten som kysste den andra.. Men vi vet ju att det va jag som hugg tag i Jon och kysste honom eftersom han var så jäkla trög. Sedan flöt det bara på, vi firade St Patricks day tillsammans och umgicks. D en 17 april 2010 var vi på thai fest i bergsåker och jag bjöd jons föräldrar till festen och det första min mamma gör är att slänga vatten i ansiktet på Jons föräldrar! (Doomed trodde jag, men tji Fick jag!) Jon följde med mig hem den kvällen och vi pratade lite så kom vi fram till att - vi är ett par! :)

Och sedan dess så har vi hunnit med att vara till New York, Kreta, skaffat lägenhet i Haga, haft råtta, haft marsvin, förlovat oss, skaffat ny lägenhet i stan och skaffat en engelsk bulldog och är mer kär än någonsin!

3år har gått sjukt fort och jag är så lycklig att det är min Jon som jag delar mitt liv med. Ingenting kan vara bättre!

Jag älskar dig! xoxo

 


Soldyker

Nu sitter vi och soldyker på trappan hemma! Wow vilken värme! VÅR!

Jag , Jon, Sasha och tubo passade på att träna lite skvallerträning med turbo, Jon och Sasha fick vara på lagomt avstånd och möta oss ibland medan jag klickar när turbo tittar på Sasha, varje gång så slickade hans sig om munnen och förstod att nu var det godis på gång, dock har jag märkt att godiset tappar sin "attraktion" (det blir för lätt att få godis) så jag tog med mig tubbes jeansben! Turbo tycker ju om att få kampa, så då utnyttjade jag det när vi mötte Sasha, två små hundar och en schäfer! Funkade jätte bra, samma övning, annan belöning! Varje gång jag klicka för han såg en annan hund så tog jag fram leksaken och kampade en liten stund med honom och jag värvade med kamp/ godis så han aldrig visste vad som skulle hända, men -något roligt kommer när man ser en hund! Så vi tittar på matte!

Super nöjd! Hoppas vi får ha Sasha oftare :)


Kram kalas

Myser i soffan med en bok om klickerträning :)


Promenad

Tränar turbo för fullt! Han dör av sorg, allt han vill är att jucka på Sasha och sniffa på henne.. Men de går icke! Turbo får fint gå fot och möta alla sina faror med Sasha idag! Tre tåg senare var turbo bra stressad så vi fick gå hem. Runt 7-8.00 så går det sjukt mycket tåg kan vi konstatera.. Nu myser vi lite!


Thai mat

Nomnomnom


Thai

Muns! Idag Kom en granne förbi jobbet och tog med mig till Timrå och prova riktig thai mat :) det var super smarrigt!

Turbo har fått vila snart två dagar, men ikväll så blir de lite Trick träning hemma, han tycker att det är roligast att lära sig något nytt så det kan vi gott unna oss kväll! Imorgon kommer grannens hund Sasha över på playdate så kan vi få turbo att lugna ner sig :)


Inredning

Fått en super fin brudkista av jons syster! Den fick vara vid fotändan av sängen! Älskar den!


Vårkänslor

Nu har vi kickar igång utomhus tränings säsongen totalt!:) turbo tycker det är jätte kul att jobba, men han påminner så mycket om en trav häst jag hade förr. När vi går "långt" och han börjar bli lite trött och det är mycket människor och trafik så blir han stressad och är svår att få kontakt med. Vissa säger att en hund inte tar godis när han ät stressad eller nervös, tubbe reagerar så att han ser inte mig, inte godis och hör inte klickern. Det handlar om sekunder här, från att vara super mottaglig till att få tunnelseende. Måste vi jobba mer på, att miljöträna och köra lydnad med störning helt enkelt. Men jag vill ju inte överdriva så han bara blir stressad.... Ska nog bara ta en vanlig promenad genom stan något snart också!

Sitt-Stanna. Tidsövning. Kunna stå själv med fokus på mig. Detta görs sakta med små steg en bit bort och några sekunders andetag.

Sitt till Ligg- Avstånds lydnad. Svårt, tappar fokus på mig, svårt att föstå vad jag vill. Måste bli lite tydligare.

Knoppar nu!


Workin friday

Nu gör vi oss redo för jobb! Beger mig iväg i min Home made batik tröja


Progress

Det tar sig! Turbo är snabblärf och villig att träna hårt, han älskar det! Det enda är bara att jag måste lugna ner mig själv, jag vill ju att han ska kunna allt på engång eftersom han är så snabblärd som sagt, problemet då är ju att ingenting blir befäst utan bara ytligt och ibland. Så mellan gångerna så befäster jag faktiskt alla övningar ordentligt innan jag lär honom nya saker.

Det vi övar på nu är vardagsvård, detta är sådant han ska kunna så de räknar jag inte in som tricks. Nu är det nos target -mot hand så att jag sedan kan öppna munnen på honom och kolla tänder. Och vid varje frukost och middag utnyttjar jag den positiva situationen till att klippa någon klo, kloklipp= mat =kloklipp. Ska nog gå undan det här :)


Kontaktövningar

Idag har vi fortsatt att positivt förstärka klotången, gått en sväng i stan och jagat efter andra hundar. Målet med våra framtida hundmöten är att turbo ska titta på alla hundar, när han gör det så använde jag klickern och med det så kopplat turbo ihop -hund= godis hos matte! Och inte hund- nu springer vi dit! (Detta ska även övas in på kattjakter) så det verkliga målet kommer att bli - när turbo är lös och ser en hund så ska han inte springa dit utan springa till mig och be om godis! :)

Vi har även planerat lite hur vi gör vid gäster. När det kommer gäster så ska turbo gå och sätta sig på sin matta, gästerna ignorerar turbo och tar av sig skor osv, det är gästerna som får gå fram till turbo (om dom vill) och hälsa och sedan låta honom vara tills han är lugn. Då kan gästerna få leka och gosa med honom!


Bloglovi´n

Följ min blogg med Bloglovin
 

Läsa

Svårigheten är inte att få hunden att göra som vi vill, utan att svårigheten är att få hunden att VILJA göra som vi vill!

Nu läser jag vidare och tränar lire sedan :) sitter i världens skönaste soffa och har fått lite mexikansk mat i magen. Så nu är jag redo!


Klick! We're off!

Klick!
Nu har äntligen böckerna från adlibris trillat in i brevlådan! Tre böcker om klicker träning. Jag läste på en liten sekund ut den minsta och har redan provat/ vågat använda klickern mer än vanligt, helt klart ett super bra verktyg att lära sin hund att tänka själv och tycka att det är riktigt roligt också! Turbo sover gott nu och jag märkte fort att han blev flåsig och uppspelt och visste varken ut eller in och provade nya saker helatiden för att göra mig nöjd. Han lyckades så klart med alla övningar också, man ska inte börja så svårt med avancerade övningar så vi förstärkte mest dagliga kommandon och körde lite små tricks också för att det är roligt :)

Öva öva öva nu!!! Kul kul kul!


Miljöträning

Inte det bästa Turbo vet, miljöträning i staden. Även fast turbo är uppväxt att bo nära stan och vara i centrum med bilar och människor, ljud och tjohej då blir han fort utmattad av miljön. Han gäspar och gnyr och går stundvis för fort och ibland så nära mina ben så jag snubblar. Nu har vi tagit en rejäl sväng ner och gått runt stora torget och även stannat och kört lite lättare kommando, bara så han ser mig och inte fokuserar på stressen. Så nu passar jag på att träna hans passivitet och står och skriver medan han får sitta och insupa alla ljud och dofter som kommer med våren. Han skriker just nu - Mami! I hate u!


Sunday is training day

Så nu efter två dans pass senare så gosar vi som aldrig förr. Tror tubo försökte sig på ett sugmärke på min kind nyss!


Familjebesök

Efter att ha plockat undan lite idag hemma och städat skafferiet (Jon kommer att reagera på att man hittar allt nu) så har nu jag och turbo tagit en sväng till mamma och lite god mat :) nu sitter vi och väntar bara...

Fick höra av mamma nu att katterna hyser ett stort hat till turbo och springer och gömmer sig under soffor och vägrar säga hej. Det är synd att dom inte vill vara lite social ;)
 

Sov morgon

Tar en liten sov morgon just nu :) oerhört needy! Turbo tycker att jag gör helt rätt men borde sluta ta kort på honom när han sover. Men de är så svårt! Han är för söt!


Valptider

Man blir lite nostalgisk när man ser bilder från vår valp tid... Turbo var så förbaskat söt så man dör, inte konstigt att folk blev helt tokiga i honom. Han var ju envis som satan också, men det är han ju även nu.

Vi skulle spring runt sidsjön idag men vi han knappt komma fram och turbo hade redan lagt sig på marken och sucka cirka 5 gånger innan... Så det blev ju inget springa för Turbo, men jag begav mig ut en snabb runda iaf efter att jag lämnat in latmasken (det var dock första gången han skulle springa i sina Showmaster skor)


Vår utanför mitt fönster

Vad man blir lycklig av att vakna upp utan klocka, solen lyser in på sängen och man känner sig glad :) jag tror nog inte att man kan känna annorlunda när man vaknar upp med dessa två..

(Synd om min älskling att han alltid är med på roliga sov bilder på honom)


Längtan

Vad händer?! Jag har fått "lite" sug efter att få skriva av mig lite! Tror att det har att göra med att allt är så tipp topp (peppar peppar!) jobbet funkar bra, kärleken är fantastisk och solen tittar fram, glädje i allas ansikten och turbo och jag är igång mer än någonsin med att träna kondition och klicker träning.

Har precis beställt hem tre böcker från adlibris, HALLGREN, ANDERS:KLICKERTRÄNING/ HOLMBERG, PETER:HUNDLYDNAD MED KLICKER/ JAKOBSSON, ÅSA:VARDAGSLYDNAD MED KLICKER.

Detta ska bli oerhört spännande att få börja grundlösa och få mer inspiration till nya övningar och lite smarta tankar kring lydnad :) längtar!

Nu blir det sova och ta igen mig inför morgondagen!